Новини

На Чернігівщині відбувся круглий стіл з проблематики прозорості у видобувній галузі
09 Червня 2017

8 червня у Чернігові пройшов круглий стіл на тему «Прозорість видобутку вуглеводнів у Чернігівській області та її значення для громад».

Захід мав на меті побудову конструктивного діалогу між органами влади, видобувними компаніями і громадськістю, а також обговорення нагальних проблем Чернігівської області, пов’язаних з діяльністю у видобувній галузі. До участі у  заході долучились представники Чернігівської обласної державної адміністрації: заступник голови Сергій Сергієнко, представники Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу, Департаменту екології та природних ресурсів, видобувних компаній, територіальних громад та ЗМІ.

На заході учасники обговорили сучасний стан запровадження ІПВГ в Україні. Нагадаємо, що в Україні ведеться активна робота з впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ), що є міжнародним стандартом прозорого управління ресурсами та фінансовими потоками у видобувних галузях та  покращує конкурентоспроможність і інвестиційний клімат регіону, а також сприяє розвитку громад, на території яких ведеться видобуток корисних копалин.

Експерти ГО «НОВА Енергія» ознайомили присутніх із результатами другого національного звіту ІПВГ, а також розглянули проблеми видобувного сектору  в Україні, який залишається складним, а також має ряд нормативно-правових, економічних, соціальних та екологічних проблем .

Круглий стіл проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Захід проведено за підтримки Чернігівської обласної державної адміністрації, організатор — ГО «НОВА Енергія».