Новини

Міжнародний Економічний Форум - НаУКМА
25 Травня 2009
International Economic Forum - NaUKMA
ІБСЕД - інформаційний партнер Міжнародного економічного форуму 

     22-24 травня 2009 р. в Києві на базі Національного Університету «Києво-Могилянська академія» пройшов Третій Міжнародний Весняний Економічний Форум на тему «Антикризовий менеджмент у країнах Східної та Центральної Європи». Захід, організатором якого виступила міжнародна студентська організація «East-West Business Ukraine», об'єднав понад 150 молодих економістів, представників п’яти країн - України, Польщі, Словенії, Росії та Білорусії.
     Інститут бюджету, який активно працює у фінансовій сфері, зокрема у напрямку підвищення впливу громадськості на фіскальні та економічні процеси через поширення інформації та запровадження освітніх програм, і усвідомлює необхідність володіння знаннями в галузі фінансів, підтримав ініціативу НАУКМА і виступив інформаційним партнером у проведенні цього заходу.
     Метою Форуму було формування в учасників заходу цілісного бачення проблем всесвітньої фінансової кризи на прикладі країн Східної та Центральної Європи, а також обговорення потенційних шляхів та можливостей виходу з кризи для країн Східної та Центральної Європи.
     Під час заходу учасники презентували результати проведених ними досліджень на тему  антикризового менеджменту в країнах Східної та Центральної Європи та обговорили актуальні питання щодо:
          - економічної амністії;
          - коливання курсу доллара;
          - розвитку інфраструктури України, зокрема до «Євро-2012»;
          - проблем та перспектив розвитку банківської сфери;
          - розвитку таких галузей економіки як металургія, роздрібна торгівля, ІТ технології та страхування; а також
          - комплексного підходу до проблем економічної кризи в Україні.
     За результатами Форуму буде розроблено Резолюцію з пропозиціями щодо виведення України з економічної кризи. Резолюцію буде надано Урядові України, провідним аналітичним центрам та міжнародним фінансовим організаціям.