Новини

Мінекономрозвитку опублікувало консенсус-прогноз на 2017-2018 рік
16 Лютого 2017

10 лютого під головуванням Мінекономрозовитку відбулась чергова дискусія між провідними фахівцями макропрогнозування державного сектору, бізнесу та громадськості. За результатами дискусії Мінекономрозвитку публікує черговий випуск “Україна: перспективи розвитку. Консенсус-прогноз” (січень 2017).

У 2017 році всі експерти очікують пожвавлення розвитку економіки порівняно з 2016 роком. Так консенсусна оцінка зростання ВВП у 2017 році становить 2,4%. Інфляція прогнозується експертами на рівні 11% (грудень до грудня попереднього року).

Як відомо, "консенсус-прогноз" – це усереднені значення основних прогнозних показників економічного розвитку України, які розраховані на основі експертних оцінок учасників опитування. Всі узагальнені макропоказники, наведені в консенсус-прогнозі, розраховані як медіана.

Повний випуск консенсус-прогнозу за січень 2017 року доступний на офіційному веб-сайті та за посиланням

Довідково

Випуску “Україна: перспективи розвитку. Консенсус-прогноз” (січень 2017) було підготовано Департаментом економічної стратегії та макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку на базі матеріалів, наданих експертами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України, Державного науково-дослідного інституту інформатизації та моделювання економіки, ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України", Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Інституту еволюційної економіки, Міжнародного центру перспективних досліджень, Dragon Capital, The Bleyzer Foundation, Агентства індустріального маркетингу.