Новини

Кияни мають змогу подати власні проекти щодо покращення життя у столиці
06 Жовтня 2016
Kyivans Can Suggest Own Projects to Improve Living in Capital City
    Відтепер мешканці столиці мають нагоду взяти участь у розподілі бюджетних коштів шляхом подання власних проектів з покращення міської інфраструктури. У світі цей процес відомий під назвою бюджет участі, коли саме жителі міста вирішують, на які потреби витрачати частину бюджетних коштів. У першому році запровадження бюджету участі в столиці київська міська влада виділяє 50 млн. грн.
    «Бюджет участі – це відкритий діалог між міською владою та громадою міста щодо розподілу частини міського бюджету. Мешканці міста подають свої проекти, спрямовані на підвищення комфортності проживання у місті, зокрема, у сфері енергозбереження, освіти, охорони здоров’я, розвитку інфраструктури та спорту, соціального захисту та інших. Проекти, які найбільш активно підтримають кияни під час відкритого голосування, будуть реалізовані за рахунок бюджету міста», – наголосив мер столиці В. Кличко.
            Проектом USAID “ЗМФІ-ІІ” була розроблена зручна онлайн платформа "Громадський Проект" , на якій  кияни можуть подавати власні проекти щодо покращення життя столиці та голосувати за подані ідеї.
            Прийом проектів вже розпочався і триватиме до 23 жовтня, а голосування відкриється 1го листопада. Реалізація проектів передбачена у 2017 році.
            Ознайомитися з Положенням про громадський бюджет (бюджет участі) міста Києва на 2016 рік" можна за посиланням.