Новини

Круглий стіл «Розвиток державно-приватного партнерства – нові можливості економічного розвитку»
23 Липня 2014
Roundtable: Public Private Partnership Development - New Opportunities for Economic Development
   22 липня 2014 року на запрошення Програми розвитку державно-приватного партнерства USAID спільно з Комітетом ВРУ з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики експерти проекту ЗМФІ-ІІ  прийняли участь у засіданні круглого столу «Розвиток державно-приватного партнерства – нові можливості економічного розвитку».
   На засіданні були присутні депутати Верховної Ради України, фахівці Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, представники місцевих органів влади, бізнесу, громадських організацій, науковці та ЗМІ.
   Метою круглого столу було обговорення стану законодавчого регулювання державно-приватного партнерства та проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства в Україні та стимулювання інвестицій)» від 03 липня 2014 року №4267А, що був ініційований групою депутатів Верховної Ради України Олександрою Кужель, Олександром Ковалем та Юрієм Дерев'янко.
   Законопроект підготовила робоча група, до складу якої увійшли експерти Програми розвитку державно-приватного партнерства USAID, представники Міністерства економічного розвитку та торгівлі та ін.
   Під час засідання, учасники обговорили  та схвалили внесення запропонованих змін, до  вищезазначеного законопроекту, а саме щодо зняття регуляторних бар’єрів для розвитку ДПП.
   У цілому, прийняття зазначених змін до законодавства дозволить усунути існуючі перешкоди при імплементації основних форм ДПП, забезпечить ефективне запровадження механізму ДПП та допоможе створити сприятливе, прозоре середовище для  здійснення державно-приватного партнерства,що в свою чергу стимулюватиме залучення інвестицій в Україну.