Новини

Круглий стіл - ACCA
22 Жовтня 2009
Roundtable - ACCA
Круглий стіл на тему “Доступ до кредитного капіталу та фінансування для бізнесу” 

     22 жовтня 2009 р. в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбувся круглий стіл на тему “Доступ до кредитного капіталу та фінансування для бізнесу, в роботі якого взяла участь Ірина Перелі, головний економіст ІБСЕД.
     Захід, що був організований представництвом Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів в Україні, країнах Прибалтики та Кавказу, мав на меті обговорити одне з важливих питань сьогодення -  питання доступу малого та середнього бізнесу до кредитного капіталу та інших форм фінансування – питання, яке протягом останніх двох років залишається одним з найактуальніших для представників бізнесу в усьому світі. 
     Під час круглого столу було презентовано результати глобального дослідження підприємств стосовно доступу до фінансів, проведеного Economist Intelligence Unit, а також рекомендації для урядів, підготовані АССА, CPAA (Асоціацією сертифікованих бухгалтерів Австралії) та CGA -Сanada (Асоціацією громадських бухгалтерів Канади). 
     В ході круглого столу було також розглянуто такі питання: 
          • Які є поточні можливості для українського бізнесу, підприємців поліпшити доступ до кредитного капіталу та інших видів фінансування - практичні поради експертів. 
          • За яких умов банки могли б знизити відсоткові ставки за кредитами для малого та середнього бізнесу? 
          • Роль бухгалтерів у залученні кредитного капіталу та альтернативних джерел фінансування бізнесу в Україні. 
          • Яка фіскальна та податкова політика поліпшила б доступ до фінансів?
     В обговоренні взяли участь експерти Національного банку України, представники комерційних банків, Асоціації українських банків, Світового банку, інвестиційних компаній, об’єднань підприємців, міжнародних організацій, аналітичних та мозкових центрів, а також члени АССА в Україні – власники малого та середнього бізнесу, фахівці банківського сектору, фінансові директори, експерти міжнародних аудиторських компаній, журналісти.

    

 Фото з сайту Інформаційного агентства "Українські Новини".