Новини

ІБСЕД і ТОВ «Укртехпромлізинг»
22 Квітня 2010
IBSER and “Ukrtekhpromleasing”
Підписано Меморандум про співпрацю між ІБСЕД та ТОВ «Укртехпромлізинг»

     В рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» за підтримки USAID,  Інститут бюджету продовжує пошук партнерів з метою відпрацювання інноваційних фінансових механізмів при реалізації проектів розвитку місцевої інфраструктури, зокрема у сфері енергозбереження. Так, 22 квітня 2010 року ІБСЕД підписав Меморандум про співпрацю з ТОВ «Укртехпромлізинг».
     У своїй роботі ТОВ «Укртехпромлізинг» користується положеннями Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України та Закону України «Про фінансовий лізинг», прийнятого 16 грудня 1997 року № 723/97 – ВР. 
     Фінансовий лізинг (оренда) – це господарська операція фізичної чи юридичної особи, яка передбачає згідно з договором фінансового лізингу передачу орендарю майна, що підпадає під визначення основного фонду, який придбано чи виготовлено орендодавцем, а також усіх ризиків і винагород, пов’язаних з правом користування чи володіння об’єктом лізингу.  
     У практиці зарубіжних країн лізингові операції широко використовуються під час реалізації проектів публічно-приватного партнерства. З огляду на це, ІБСЕД розширив коло партнерів, з якими можна співпрацювати у цій сфері, реалізуючи один з компонентів проекту MFSI.