Новини

Громадська Рада при МінЖКГ
30 Вересня 2009
Public Council at the Ministry of Housing and Communal Services
Засідання Громадської Ради при МінЖКГ
 
     30 вересня 2009 р. в Києві відбулось чергове засідання Громадської ради при Міністерстві з питань житлово-комунального господарства України, до участі в якому було запрошено і представників ІБСЕД.
     Основним питанням порядку денного стало обговорення положень проекту змін, які розроблені і мають бути внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 року №529 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».
     Найбільш дискусійним стало питання щодо форми та механізмів проведення побудинкових громадських слухань, які стають вкрай необхідними у разі підвищення тарифів на житлові послуги. Учасники засідання висловили свої пропозиції та зауваження стосовного даної проблеми.
     Члени Громадської ради підтримали запропоновані зміни, натомість надали свої пропозиції та зауваження щодо зазначеного документу. Особливо було відзначено  необхідність запровадження практики інформування населення щодо наданих послуг та їх вартості. Зазначені зміни дозволять підвищити прозорість використання коштів сплачених за послуги та більш неупереджено підходити до формування тарифів.