Новини

Енергоефективність у Луцьку
15 Жовтня 2013
Енергоефективність у Луцьку
Здорові діти - запорука гарної освіти
 
   Плідна співпраця експертів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» з містом Луцьк посилить енероефективність у місті. Так, завдяки консультаційній підтримці з боку проекту ЗМФІ-ІІ, місто Луцьк отримало погодження від Міністерства фінансів України щодо обсягів та умов здійснення запозичення  для фінансування інвестиційного проекту «Реалізація енергозберігаючих заходів в бюджетних установах міста Луцька»
   Мета проекту – впровадження енергоощадних заходів у шести громадських будівлях міста Луцька, зокрема у школах, дитячих навчальних закладах та одній міській лікарні.

   Реалізація проекту передбачає впровадження цілого комплексу енергоефективних заходів, а саме:

– заміну вікон, дверей, утеплення даху та зовнішніх стін;
– модернізацію системи освітлення;
– теплову ізоляцію, тощо.
   Після впровадження всіх заходів економія теплової енергії складатиме 1275,4 Мвт* год, електроенергії – 94,1 Мвт* год, а загальне зниження  викидів СО2 становитиме 427,1 т/рік.

   Успішне втілення проекту «Реалізація енергозберігаючих заходів в бюджетних установах міста Луцька» дозволить заощадити бюджетні кошти у сумі 1млн.грн/рік, а також сприятиме комфорту і здоров’ю дорослих та дітей.
   Таким чином, співпраця експертів ЗМФІ-II та Луцька у цьому напрямку матиме для міста значний соціально-економічний та екологічний ефект.