Новини

Експерти ЗМФІ–II провели тематичний семінар «Фінансові механізми підвищення енергоефективності у бюджетній сфері»
28 Вересня 2015
MFSI-II Seminar: Financial Mechanisms of Improved Energy Efficiency in the Government-Funded Sector
   25 вересня 2015 року експерти проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» провели черговий семінар «Фінансові механізми підвищення енергоефективності у бюджетній сфері».
   У заході взяли участь спеціалісти з енергоефективності, працівники департаментів фінансів та управл
інь економіки Сумської, Кіровоградської, Чернівецької, Комсомольської, Бердичівської міських рад.
   Експерти ЗМФІ-ІІ представили учасникам заходу оновлену систему моніторингу та оцінки ефективності видатків на оплату енергоносіїв (основану на програмно-цільовому методі) та механізм запровадження системи фінансового стимулювання економії коштів на енергоресурси у закладах бюджетної сфери.
   Міста отримали рекомендації щодо принципів та процедур розрахунку економії бюджетних коштів на оплату енергоносіїв та можливі способи її обліку та використання.
   Фахівці
взяли активну участь в обговоренні запропонованої системи та вищезазначеного механізму, а також обмінялися власним досвідом у сфері стимулювання енергоефективності та енергозбереження. Так, представники Сум, Комсомольська, Кіровограда та Бердичева розповіли про впровадження енергозберігаючих заходів та енергомоніторингу в містах.
   Отримані під час семінару знання дозволять містам підвищити рівень енергозбереження у бюджетній сфері та сприятимуть більш прозорому та ефективному використанню коштів місцевих бюджетів.

Матеріали тренінгу