Новини

Експерти проекту ЗМФІ-ІІ взяли участь в обговоренні напрямів покращення бюджетного прогнозування та планування
23 Липня 2015
   22 липня 2015 року експерти проекту ЗМФІ-ІІ прийняли участь у круглому столі на тему «Середньострокове бюджетне прогнозування та планування згідно з кращими світовими практиками». Цей захід було організовано за сприяння Київської Школи Економіки.
   У заході прийняли участь представники Міністерства Фінансів, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, НБУ, науковці та експерти з недержавних аналітичних організацій.
   Основною темою для обговорення стала існуюча система бюджетного планування в Україні та необхідність переходу до якісних середньострокових прогнозів та планів. Присутні вислухали думки всіх учасників круглого столу щодо можливих напрямів покращення планування та прогнозування бюджетних показників на середньострокову перспективу. Особлива увага була приділена змінам нормативно-правової бази, які необхідні для запровадження ефективної системи середньострокового планування.
   За результатами засідання окреслено ряд питань, які мають бути враховані при доопрацюванні бюджетного законодавства, при розробці нової системи стратегічного планування та середньострокового прогнозування в Україні.