Новини

Експерти проекту ЗМФІ-ІІ вивчали досвід Німеччини щодо запровадження методу нарахувань в державному секторі
17 Жовтня 2014
MFSI-II Project Studies German Experience of Accrual Accounting in the Public Sector
   15-16 жовтня 2014 року експерти проекту ЗМФІ-ІІ прийняли участь у семінарі на тему «Впровадження бухгалтерського обліку за методом нарахувань в державному секторі», який було організовано Міністерством фінансів України в рамках проекту «Підтримка реформи управління державними фінансами» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).
   У заході прийняли участь представники Міністерства фінансів України, Рахункової палати України, Державної казначейської служби України, Державної фінансової інспекції України, Державної фіскальної служби України, Державної служби фінансового моніторингу України, провідні науковці та представники неурядових організацій.
   Присутні вислухали доповіді німецького експерта пана Штефана Шмідта щодо переваг від впровадження бухгалтерського обліку за методом нарахувань, принципів складання фінансової звітності на основі Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку IPSAS, а також мали можливість вивчити практичні аспекти застосування методу нарахувань у Німеччині. Особлива увага була приділена можливостям використання даних бухгалтерського обліку за методом нарахувань в адмініструванні.
   Висвітлені питання є актуальними, а їх запровадження дозволить наблизити Україну до європейських стандартів ведення бухгалтерського обліку та звітності.