Новини

Експерти проекту ЗМФІ-ІІ перейняли німецький досвід щодо середньострокового бюджетного планування та прогнозування
16 Січня 2015
   15 січня 2015 року експерти проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» взяли участь у семінарі на тему: «Середньострокове бюджетне планування та прогнозування» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).
   У семінарі взяли участь представники неурядових громадських організацій, працівники Міністерства фінансів України, Парламенту, наукових кіл та ін.
   Присутні вислухали доповідь німецького експерта з питань управління державними фінансами, колишнього Державного секретаря Федерального Міністерства фінансів Німеччини пана Герда Елерса.
   В рамках заходу обговорювались питання фінансового планування, як інструменту управління бюджетним процесом, враховуючи німецький досвід та європейські стандарти. Особлива увага приділялася середньостроковій перспективі, а саме п’ятирічному фінансовому плануванню. Німецький експерт надав рекомендації щодо щорічного складання фінансового плану та наголосив на його вагомому економічному та політичному значеннях.
   Втілення таких рекомендацій посилить фінансову самодисципліну,а також сприятиме прозорості та дієвості фінансової політики України.