Новини

Експерти ІБСЕД провели навчання для працівників ВР України
27 Жовтня 2010
IBSER Experts Trained the Verkhovna Rada Staff
Експерти ІБСЕД провели навчання для працівників ВР України

     27 жовтня 2010 р. експерти ІБСЕД взяли участь у проведенні семінару для працівників Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань бюджету на тему «Основні засади ефективного управління бюджетними коштами у середньостроковій перспективі». 
     Захід був організований Вестмінстерською фундацією за демократію, яка входить до Вестмінстерського консорціуму сприяння парламентам і демократії, в рамках реалізації  Програми допомоги Верховній Раді України, що має на меті підвищення кваліфікації працівників Парламенту відповідно до нинішніх і майбутніх потреб ВР України через проведення серії навчальних семінарів. 
     Експертів ІБСЕД було запрошено для розробки навчальної програми та проведення парламентських тренінгів, спрямованих на підвищення розуміння міжнародної передової практики в галузі Фінансового нагляду та контролю. 
     На семінарі учасники ознайомились із засадами стратегічного планування та його координації з бюджетним процесом, підходами до середньострокового бюджетування та моніторингу, а також оцінки бюджетних програм.
     Отримані на семінарі навички можуть бути використані співробітниками Секретаріату при розгляді законопроектів, що матимуть вплив на показники бюджету у майбутньому, при аналізі показників проекту державного бюджету, зокрема, таких, що містяться у бюджетних запитах.