Новини

Бюджетні програми на 2009 рік
31 Липня 2009
Прийнято бюджетні програми на 2009 рік у місцевих бюджетах

     

Завершено прийняття бюджетних програм на 2009 рік у місцевих бюджетах пілотних регіонів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», що виконується Інститутом бюджету за підтримки USAID. 
     Так, у всіх міських, районних та обласних бюджетах (крім республіканського бюджету АРК), що увійшли до переліку регіонів України, в яких реалізується експеримент із запровадження ПЦМ на місцевому рівні, затверджено програми у галузі «Освіти», «Охорони здоров’я» та «ЖКГ» на загальну суму 1,7 млрд. грн.
     Всього затверджено 134 програми, з них по галузі «Освіта» 74 програми на загальну суму 946,4 млн. грн. та по галузі «Охорона здоров’я» – 48 програм на суму 714,9 млн. грн. Також, розроблено та затверджено в цілому бюджети м. Луганськ та районні бюджети міста за програмно-цільовим методом. В м. Джанкой, Автономної Республіки Крим, в м. Луганськ та районних бюджетах міста Луганськ було затверджено 12 програм, спрямованих на розвиток інфраструктури та ЖКГ на загальну суму 42,4 млн. грн. 
     Всі програми спрямовані на досягнення конкретних цілей шляхом реалізації окремих завдань у зазначених галузях та містять показники результативності, які дають можливість відстежити обсяг та якість послуг, що надаються. Реалізація цих програм дозволить значно підвищити ефективність використання бюджетних коштів та забезпечить прозорість їх використання.
     На сьогоднішній день проводиться активна робота щодо структуризації та аналізу показників результативності прийнятих бюджетних програм.