Новини

Аналіз виконання Держбюджету за І півріччя 2009 року
07 Жовтня 2009
Підготовлено Аналіз виконання Державного бюджету за І півріччя 2009 р.

     6 жовтня 2009 р. на Пленарному засіданні Верховної Ради України уряд відзвітував про  виконання Державного бюджету України за перше півріччя 2009 року. Зокрема, заступник Міністра фінансів Анатолій Мярковський в своєму виступі зазначив, що Державний бюджет поточного року формувався за умов світової фінансової економічної кризи, скорочення промислового виробництва, наростаючої кризи у банківській системі і в цілому погіршення платіжного балансу, а також різкого падіння курсу національної валюти, проте, незважаючи на світову фінансову кризу, він виконується. 
     Пан Мярковський поінформував про виконання основних показників бюджету, яке відбувається в керованому режимі і урядом здійснюються всі заходи для того, щоб забезпечити стовідсоткове виконання видатків в цілому.
     Детальний аналіз виконання Державного бюджету за перше півріччя ви можете знайти в черговому випуску періодичного видання «Бюджетний моніторинг: Аналіз виконання бюджету за січень-червень 2009 р.», яке щойно підготовлено експертами Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень і містить стислий огляд законодавчої бази й аналіз показників виконання бюджетів усіх рівнів.
     В аналітичній частині Моніторингу надана стисла характеристика основних макроекономічних показників, загальних тенденцій розвитку банківської системи, більш детально викладені показники виконання державного та місцевих бюджетів за січень-червень 2009 р., визначені основні тенденції бюджетної політики та оцінено вплив ухвалених фіскальних рішень на державний та місцеві бюджети. Особлива увага традиційно приділена оцінці стану виконання місцевих бюджетів.
     Аналіз виконання бюджету за І півріччя 2009 р. проведено на основі квартальної звітності Державного казначейства України, офіційної статистичної інформації Державного комітету статистики України, даних Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України та Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

     Електронний варіант видання розміщено на сайті ІБСЕД в розділі «Дослідження та матеріали» www.ibser.org.ua