Новини

20-21 грудня 2017 року в рамках проекту MFSI-II відбувся черговий Фінансово-економічний форум «Управління бюджетними коштами: становлення та розвиток».
15 Січня 2018

На Форумі обговорили окремі актуальні питання, які напрацьовувалися в рамках виконання проекту.

Насамперед цесучасний стан підвищення ефективності управління бюджетними коштами, запровадження інноваційних методів бюджетування в умовах децентралізації, зокрема, програмно-цільового бюджетування на центральному рівні та на рівні місцевих бюджетів, виявлення проблемних питань цього процесу, визначення шляхів їх вирішення, подальший розвиток управління бюджетними ресурсами.

Усі виступаючі відмітили велику роботу, проведену експертами проекту в частині запровадження ПЦМ бюджетування бюджетів всіх рівнів. Учасники Форуму відзначили, що завдяки цій роботі вдалося забезпечити ефективне та прозоре використання бюджетних коштів, покращити якість надання всіх муніципальних послуг та надати можливість громадянам оцінити дії місцевої влади по забезпеченню доступності та якості всіх муніципальних послуг.

Водночас процес децентралізації, який активно розвивається в Україні, призвів до виникнення нової формації – об’єднаних територіальних громад. Фахівці нових об’єднаних територіальних громад усіх регіонів України потребують інтенсивного навчання щодо підвищення ефективності бюджетування, що дасть реальний поштовх до підвищення якості послуг та покращення адміністративного управління регіону.

На Форумі були також підведені загальні підсумки впровадження у рамках проекту MFSI-II бюджету участі у містах України, а також можливості електронної платформи «Громадський проект».