Новини

Діяльність у Верховній Раді
27 Січня 2009
Activity in the VR

Робота над удосконаленням законодавчої бази щодо місцевих податків та зборів продовжується  

      26-28 січня 2009 р. в Комітеті Верховної Ради України з питань податкової і митної політики відбулись засідання робочої групи з доопрацювання та узгодження законопроекту «Про місцеві податки та збори» (реєстраційний номер 3532 від 22 грудня 2008 року) для розгляду Верховною Радою України у другому читанні. Робочу групу було створено по результатах обговорення зазначеного законопроекту під час громадських слухань в Комітеті, що пройшли 20 січня 2009 р.
      Від ІБСЕД до складу Робочої групи включено Артема Рудика, директора Департаменту податкової політики та моніторингу ІБСЕД, який є її активним учасником і автором численних експертних коментарів та пропозицій з питань оподаткування.
      26 січня відбулось перше засідання робочої групи, де її учасники спільно з мерами українських міст обговорили загальні питання щодо концепції оподаткування місцевими податками і зборами, повноважень органів місцевого самоврядування та переліку місцевих податків і зборів.
      27 січня засідання робочої групи, у складі її затверджених представників спільно з мерами міст, а також керівниками Асоціацій підприємців, було присвячено обговоренню та узгодженню змін до зазначеного законопроекту в частині, що стосується плати за землю та ринкового податку.
      28 січня відбулось спільне засідання представників робочої групи з мерами міст України та представниками державних структур (Міністерства фінансів України, ДПАУ, ДержКомПідприємництва) для обговорення та узгодження змін по питанням рекламного збору, парковки та туристичного збору.
      Пропозиції по питаннях місцевих податків та зборів, підготовлені експертами ІБСЕД, було враховано в законопроекті «Про місцеві податки та збори» (реєстраційний номер 3532 від 22/12/2008).
      Ознайомитись з експертними висновками ІБСЕД щодо зазначеного законопроекту ви можете на сторінці нашого сайту «Дослідження та матеріали».

Склад Робочої групи