Новини

Cемінар з питань практичної реалізації Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні
28 Березня 2016
Seminar on practical implementation of Extractive Industries Transparency Initiative
   28 березня в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) відбувся одноденний семінар на тему: «Практичне впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) – можливості, виклики, загрози».
   У заході взяли участь голова Національного секретаріату ІПВГ в Україні – Діна Нарежнева, член Міжнародного Правління ІПВГ, директор Програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду   «Відродження» – Олексій Орловський, Президент аналітичного центру «Діксі - груп» – Олена Павленко, керівник програм аналітичного центру «Діксі - груп» – Роман Ніцович, координатор Асоціації «ЕнергоТранспарентність» – Владислав Дейнеко, менеджер з комунікації ІПВГ в Україні (GIZ Ukraine) – Світлана Мізіна, а також представники неурядових громадських організацій, серед яких субгрантери проекту ЗМФІ-II  у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні».
   У ході семінару учасники обговорили діяльність громадських організацій – субгрантерів проекту ЗМФІ-II, та координацію дій усіх зацікавлених сторін цього процесу. Однією з цілей заходу було узгодження діяльності субгрантерів із глобальною політикою ІПВГ. Зокрема, йшлося про сприяння у встановленні діалогу між громадськістю, місцевими органами влади та підприємствами, які здійснюють діяльність у видобувних галузях.
   Знання, отримані на семінарі, дозволять представникам відібраних громадських організацій ефективно брати участь у реалізації проекту ЗМФІ-ІІ. Зокрема, впливати на органи місцевої влади і підприємства видобувних галузей при проведенні заходів, спрямованих на зменшення негативного впливу, пов’язаного із видобуванням корисних копалин у регіонах та покращення добробуту мешканців видобувних регіонів.