Новини

23-а щорічна міжнародна конференція NISPAcee
25 Травня 2015
The 23rd NISPAcee Annual Conference
   Експерти проекту  ЗМФІ-II взяли участь у 23-й щорічній міжнародній конференції NISPAcee, що проходила у місті Тбілісі (Грузинська Демократична Республіка) на тему: «Використання внутрішніх ресурсів та / чи залучення зовнішніх ресурсів: Як вони сприяють реформі державного управління?».
   Захід організувала Мережа інститутів і шкіл державного управління Центральної і Східної Європи (NISPAcee) у співпраці з Університетом Кавказу за підтримки та співфінансуванням Еразмус + програми ЄС.
   В конференції брали участь близько 400 представників із 40 країн світу, в т. ч.: США, країни ЄС, Південної Африки та ін. Під час заходу учасники, а саме представники  міжнародних організації з державного управління, освітніх закладів, неурядових організацій обмінювалися кращими світовими практиками щодо зменшення витрат на утримання державного апарату, підвищення ефективності та результативності органів державного управління та забезпечення доступу громадян до суспільних благ.
   Програма Конференції включала пленарне засідання, круглі столи та 10 робочих груп розподілених за темами і зосереджених на роботі над конкретними питаннями державного управління.
   На Конференції експерти ЗМФІ-ІІ взяли участь у діяльності VI робочої групи «Державні фінанси та управляння державними фінансами». В ході її роботи учасники розглянули ряд актуальних питань, а саме висвітлювалися питання місцевого оподаткування у Республіці Польщі, зусилля щодо фіскальної децентралізації в Україні, загальні тенденції щодо використання аутсорсингу в Європі та ін.
   Вивчення міжнародних стандартів державного управління із використанням існуючих концепцій аутсорсингу є надзвичайно  важливим та актуальним для сьогодення нашої країни. Участь експертів у таких заходах дозволить запозичити найкращій досвід провідних країн світу та пришвидшить процес впровадження реформи державного управління в Україні.
   Детальніше з матеріалами конференції можна ознайомитись на сайті NISPAcee.