Новини

У Яськівській ОТГ презентували звіт про результати фінансового менеджменту підготовлений експертами ІБСЕД
10 Листопада 2019

31 жовтня був представлений звіт про результати фінансового менеджменту підготовлений Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД) у співпраці з Одеським ВП ЦРМС в рамках проекту «U-LEAD with Europe» «Financial management assessment in amalgamated hromadas», який фінансується Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Gmbh GIZ. Вячеслав Зубенко, Генеральний директор ІБСЕД, наголосив: «Головним завданням, що його ставили перед собою експерти проекту, є оцінка рівня адміністративного управління фінансами.

Це досягалося через аналіз структури та процедур системи управління в Яськівській об’єднаній територіальній громаді, а також через підготовку ряду рекомендацій щодо їх вдосконалення. Всі вони імплементують результати оцінки за двома рівнями: для органів державної влади (з метою удосконалення нормативно-інструктивної бази) та для органу місцевого самоврядування». Основною метою такої оцінки є підтримка громад з точки зору налагодження ефективності управління їх фінансовими ресурсами, що дозволяє краще розуміти вимоги існуючої бюджетної системи, збільшити спроможність керувати та досягати стратегічних цілей розвитку, стати привабливим місцем для життя своїх громадян, а також для створення та розвитку бізнесу.

Експерти ІБСЕД також розповіли, що механізм оцінки містить інструменти експертного кабінетного дослідження, опитування громад та особистого інтерв’ю посадовців.  Звіт структуровано за 10 розділами, зміст яких відповідає тематичним напрямкам фінансової діяльності Яськівської ОТГ. В межах консультаційної підтримки Олеся Голинська  ознайомила керівництво громади, представників місцевого фінансового органу та головних розпорядників з новаціями у сфері вимог з дотримання бюджетної дисципліни, зокрема, щодо підвищення рівня ефективності бюджетних програм, покращення облікової політики та обов’язкового переліку документів, що підлягають оприлюдненню.