Новини

Засідання НКР та МРГ
29 Грудня 2009
Joint Meeting of IWG and NAB
Спільне засідання НКР та Міжвідомчої Робочої Групи

     29 грудня 2009 р. в приміщенні Великого конференц-залу НАН України відбулось спільне засідання Національної Консультаційної Ради з питань управління державними фінансами та Міжвідомчої робочої групи при Міністерстві фінансів України.

     Захід проводився Міністерством фінансів України разом з Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень, який реалізує проект «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» за підтримки USAID.
     Метою зустрічі стало обговорення та координація зусиль, що здійснюються в напрямку запровадження Програмно-цільового методу (ПЦМ) в місцевих бюджетах. 
     Учасники заходу обговорили пропозиції щодо модернізації експерименту по впровадженню ПЦМ на місцевому рівні, а також розглянули методологічні засади його запровадження. Зокрема, під час заходу було розглянуто форми та інструкції щодо основних документів бюджетного процесу за ПЦМ на місцевому рівні, типовий перелік бюджетних програм та результативних показників їх виконання, а також методику оцінки експерименту запровадження ПЦМ в процесі складання та виконання місцевих бюджетів. 
     Члени Міжвідомчої робочої групи схвалили зазначені документи та рекомендували Міністерству фінансів України затвердити відповідні інструкції та форми документів. 
     Щодо типового переліку бюджетних програм та показників їх виконання, то на думку учасників заходу вони мають бути затверджені спільними наказами Міністерства фінансів та галузевих міністерств з метою їх всебічного залучення до процесу підвищення ефективності використання коштів галузі.
     В засіданні взяли участь представники Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Міністерства фінансів та Міністерства економіки України, Міністерства з питань житлово-комунального господарства та Міністерства юстиції України, Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я, Державного казначейства України, Головного фінансового управління м. Київ, Асоціації фінансистів України, ІБСЕД, інші.

     З матеріалами засідання ви можете ознайомитись на нашому сайті в розділі «Про нас».