Новини

Участь у 2-му Форумі Енергефективного Партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель»
13 Травня 2016
Participation in the 2nd Forum of Energy Efficient Partnership
   12-го травня за ініціативи Державного агентства України з питань енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у Києві відбувся 2-й Форум Енергофективного Партнерства «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель».
   Цей захід було організовано за підтримки проекту USAID "Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження" та інших донорських проектів у енергетичному секторі.
   Цього року понад 600 учасників з різних регіонів країни об’єдналися на одній великій дискусійній платформі, щоб обговорити надважливі питання енергонезалежності країни, стрімкого розвитку сфери енергоефективності та запровадження в Україні енергосервісу, як інструменту інвестування в термомодернізацію будівель бюджетної та житлової сфери.
   У церемонії відкриття Форуму взяли участь: Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України, Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Сергій Савчук, Голова Держенергоефективності, Руслана Лижичко, народна артистка України, громадська  діячка, Петер Вагнер, керівник Групи підтримки України Європейської Комісії, керівники міжнародних проектів USAID, IFC, GIZ.
   Важливою подією Форуму стало підписання чотиристоронніх меморандумів про партнерство з енергоефективності у житлових будинках між Держенергоефективності і 13 областями України на рівні обласних державних адміністрацій, обласних рад і міських голів обласних центрів. У рамках Форуму експерти проекту ЗМФІ-ІІ висвітлили питання функціонування енергосервісних контрактів у бюджетній сфері, зокрема, виклики, що виникатимуть у процесі виконання енергосервісних договорів, зокрема, у частині обліку та розрахунків, та пропозиції щодо їх вирішення. Насамкінець, експерти акцентували увагу на важливості врегулюванні проблемних питань, які стоять на перешкоді залучення приватного капіталу для підвищення енергоефективності у бюджетній сфері.