Новини

Тренінг з ПЦМ у Львові
25 Листопада 2009
PPB training in Lviv
Фахівці житлово-комунальної сфери Львівської області вивчали практичні аспекти бюджетування за ПЦМ 

     25 листопада 2009 р. у Львові відбувся одноденний тренінг на тему «Інструктивні матеріали по запровадженню Програмно-цільового методу (ПЦМ) формування та виконання місцевих бюджетів» для фахівців житлово-комунальної сфери Львівської області, зокрема міст Львів, Дрогобич, Моршин, Стрий, Червоноград
     У тренінзі, що був організований ІБСЕД спільно з Міністерством фінансів України, взяли участь 25 представників управлінь та відділів ЖКГ, фінансових управлінь та відділів, які координують роботу в секторі ЖКГ та фахівці, залучені до виконання програми з енергозбереження та розробки бюджетних програм, пов’язаних з енергозбереженням зазначених міст Львівської області.
     Захід відкрила Заступник начальника Головного фінансового управління Львівської ОДА Наконечна Світлана Іванівна, яка привітала учасників зустрічі, відзначивши важливість продовження експерименту із запровадження ПЦМ в пілотних містах та районах Львівської області, а також зробила наголос на необхідності вивчення практичних аспектів бюджетування за Програмно-цільовим методом, зокрема питань розробки бюджетних програм в галузі житлово-комунального господарства.
     З учасниками працювали досвідчені тренери Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД), які ознайомили їх з теоретичними основами ПЦМ, інструктивними матеріалами та практичними аспектами його застосування відповідно до методологічних документів, розроблених Міністерством фінансів України.
     Під час навчання учасники розглянули елементи бюджетних програм, правила заповнення бюджетних запитів для підготовки проекту місцевого бюджету на плановий рік, правила складання паспорта бюджетної програми, а також вимоги до складання квартального та річного звітів про виконання паспорта бюджетної програми.
     Цим  заходом ІБСЕД розпочав наступну серію навчань з ПЦМ, що продовжаться протягом грудня 2009 р. в решті пілотних областей (Луганській, Житомирській та АР Крим). Навчання проходять в рамках продовження спільної роботи Міністерства фінансів України разом з Інститутом бюджету у напрямку подальшого запровадження ПЦМ бюджетування на місцевому рівні, що є одним з ключових компонентів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», що реалізується Інститутом бюджету за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).