Новини

Тренінг для працівників галузі ЖКГ
16 Грудня 2008
Training for the workers in the field HCS

В Києві відбулось навчання працівників житлово-комунальної сфери

     16-17 грудня 2008 р. експерти Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень провели 2-денний тренінг для спеціалістів обласних управлінь житлово-комунального господарства (ЖКГ) на тему «Практичні аспекти програмно-цільового методу бюджетування. Зарубіжний досвід». Цей захід, організований Міністерством з питань житлово-комунального господарства України спільно з ІБСЕД, відбувся в рамках реалізації завдань Загальнодержавної програми реформування житлово-комунального господарства в частині підвищення ефективності управління фінансами галузіта в рамках виконання проекту за фінансування Фонду «Відродження».
     Учасниками тренінгу стали фахівці Управлінь житлово-комунального господарства обласних державних адміністрацій Кіровоградської, Луганської, Херсонської, Дніпропетровської областей, АР Крим та м. Київ.
      На тренінгу, який став завершальним в серії навчальних заходів для працівників галузі ЖКГ, що проводились експертами ІБСЕД протягом 2008 року в рамках виконання гранту, отриманого від Міжнародного фонду «Відродження», учасники отримали інформацію щодо стратегічного та середньострокового планування бюджету, бюджетної програми як компонента програмно-цільового методу (ПЦМ), показників виконання бюджетних програм, їх моніторингу та оцінки, прозорості бюджетного процесу та залучення громадськості.
      В ході навчання учасники мали можливість обмінятись досвідом з колегами з інших регіонів, обговорити проблемні питання та отримати відповіді експертів, а також вивчити передовий зарубіжний досвід застосування ПЦМ в сфері ЖКГ. 
      Цим заходом фактично підведено підсумки реалізації проекту «Підтримка експерименту з підвищення ефективності управління фінансами в галузі ЖКГ», метою якого було проведення ряду навчальних заходів для фахівців Управлінь житлово-комунального господарства всіх обласних державних адміністрацій та АР Крим, міст Києва і Севастополя і який виконувався Інститутом бюджету у 2008 року за фінансування Фонду «Відродження».