Новини

Семінар з ПЦМ в Криму
24 Липня 2008
Seminar on PPB in the ARC

    24-25 липня 2008 р. в Сімферополі (АР Крим) експерти Інституту бюджету за підтримки Міністерства фінансів України провели 2-денний семінар на тему «Впровадження програмно-цільового методу (ПЦМ) складання та виконання місцевих бюджетів. Інструктивні матеріали». Учасниками семінару стали понад 20 представників Міністерства фінансів АР Крим.
    Метою заходу було ознайомлення представників МінФіну АРК з типовим переліком бюджетних програм, а також інструктивними (методологічними) матеріалами щодо ефективного використання бюджетних коштів та запровадження ПЦМ на місцевому рівні, розробленими ІБСЕД спільно з Міністерством фінансів України та іншими галузевими міністерствами. 
     Відкрила семінар і виступила з привітальним словом Г.Б. Маркович, заступник директора Департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів України. З боку господарів учасників семінару привітав заступник Міністра фінансів АР Крим В.П. Левандовський, який відзначив своєчасність обраної для навчання тематики і її надзвичайну актуальність, зокрема, для Криму. І.Ф.Щербина, генеральний директор ІБСЕД, ознайомила учасників із завданнями семінару, особливостями бюджетної політики в Україні на сучасному етапі, діяльністю та подальшими планами ІБСЕД в напрямку запровадження Програмно-цільового методу (ПЦМ) бюджетування.
     Протягом двох днів з учасниками семінару працювали досвідчені тренери-експерти ІБСЕД В’ячеслав Зубенко та Андрій Корнієнко, які ознайомили їх з процедурою заповнення бюджетних запитів для підготовки місцевого бюджету з використанням ПЦМ. Під час заходу учасники також вивчали правила та вимоги до складання паспортів бюджетних програм на місцевому рівні, розглядали форми квартального та річного звітів про виконання паспортів бюджетних програм, а також ділились досвідом і активно обговорювали практичні аспекти здійснення моніторингу та аналізу виконання бюджетних програм. 
     Семінар став наступним кроком в реалізації спільної програми дій ІБСЕД і Міністерства фінансів України в напрямку запровадження ПЦМ складання та виконання бюджету. Найближчим часом подібні семінари пройдуть в Луганській, Львівській та Житомирській областях. 

Програма семінару 
Матеріали семінару