Новини

Семінар у Світовому банку
21 Січня 2010
Seminar at the World Bank offices
В Світовому Банку відбулось обговорення питань публічно-приватного партнерства

     В рамках реалізації компоненту проекту MFSI щодо пошуку та відпрацювання інноваційних механізмів фінансування при реалізації проектів енергозбереження територіальних громад, зокрема, на умовах публічно-приватного партнерства, експерти ІБСЕД долучились до участі в семінарі на тему "Філософія державно-приватних партнерств", що відбувся 21 січня 2010 р. в Києві в приміщенні Представництва Світового банку в Україні. 
     Перед присутніми виступив з презентацією Мартін Дарсі, незалежний експерт з питань публічно-приватного партнерства, в якій ознайомив присутніх з особливостями планування та управління проектами публічно-приватного партнерства. В своїй промові він дав детальну характеристику поняття приватно-публічного партнерства (ППП), а також зосередив увагу на ряді питань, які треба враховувати при оцінці можливостей впровадження проектів приватно-публічного партнерства, та охарактеризував комплексний процес втілення такого проекту.
     На основі досвіду інших країн доповідач ознайомив присутніх з практичними прикладами впровадження проектів державного-приватного партнерства, а також резюмував вигоди такого впровадження для держави та громадян.
     Протягом заходу учасники також обговорили виклики при виборі можливостей ППП; умови, необхідні для збільшення зацікавленості приватного сектору у проектах публічно-приватного партнерства; принципи фінансування проектів ППП; основні переваги та недоліки механізмів публічно-приватного партнерства тощо.