Новини

Лучан залучають до бюджетного процесу міста
27 Липня 2017

25 липня у Луцьку відбувся круглий стіл «Впровадження бюджету участі у Луцьку». У засіданні взяли участь депутати міської ради Андрій Покровський, Майя Шостак, Борис Смаль, Юлія Дацюк, Тетяна Янчук, Тарас Шляхтич, директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, заступник директора департаменту, начальник відділу інвестиційної політики Сергій Омельчук та представники громадських організацій.

Учасники заходу обговорили проект Положення про бюджет участі Луцька. Депутати та представники громадських організацій висловили свої зауваження та пропозиції щодо його змісту.

Ірина Сторонянська, експерт Інституту регіонального розвитку, субгрантеру Проекту «ЗМФІ-ІІ», розказала про основні принципи бюджету участі і можливості, які отримає громадськість від його реалізації. Вона також ознайомила присутніх, як працює бюджет участі на базі електронної платформи «Громадський Проект».

Незабаром у Луцьку пройде серія тренінгів, на яких мешканці ознайомляться із кращими світовими практиками впровадження бюджету участі, дізнаються, як підготувати успішний проект та популяризувати власну ініціативу.