Новини

Державна аудиторська служба України та ІБСЕД уклали меморандум про співпрацю
04 Березня 2016
The State Audit Service of Ukraine and IBSER Sign Memorandum of Cooperation
   Голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова та Генеральний директор ВГО "Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень" (ІБСЕД) В'ячеслав Зубенко підписали меморандум про співпрацю.
   Співробітництво здійснюватиметься у сфері державного фінансового контролю, внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту, удосконалення методів, спрямованих на протидію шахрайству в межах  проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження.
    Сторони домовились про розробку та удосконалення методології з внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту для органів державної влади; проведення навчальних заходів (тренінгів, семінарів, круглих столів) з питань внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту з урахуванням програмно-цільового методу бюджетування із залученням провідних вітчизн
яних і міжнародних експертів; розроблення методологічних засад для модернізації засобів інформатизації для реалізації Держаудитслужбою повноважень у сфері державного фінансового контролю, внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту; вивчення вітчизняного та міжнародного досвіду впровадження внутрішнього контролю та здійснення внутрішнього аудиту.
   Лідія Гаврилова подякувала за запрошення до співпраці та наголосила, що підписання меморандуму – це один з кроків на шляху реформування органу державного фінансового контролю відповідно до вимог сьогодення. "У нас вже є багаторічний досвід плідної співпраці у цій сфері з Міністерством фінансів Королівства Нідерланди, – зауважила Голова Держаудитслужби. – Сподіваюся, що наша спільна робота також матиме хороший результат, а ваші напрацювання та поради будуть корисними для нас".
   В'ячеслав Зубенко зі свого боку висловив готовність до плідної співпраці між фахівцями ІБСЕД та Держаудитслужби. «Наша підтримка буде спрямована, перш за все, на розробку та підвищення якості внутрішнього аудиту, а також проведення тренінгів для фахівців Держаудитслужби», - підкреслив він. - Я впевнений у високій результативності нашої спільної роботи».