Новини

Запровадження бюджету участі в Ужгороді
24 Липня 2017

18 липня Ужгородська міська рада спільно з Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД) у рамках проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» провели круглий стіл «Впровадження бюджету участі в Ужгороді». Захід відбувся під головуванням мера міста Богдана Андріїва. У круглому столі взяли участь більше 40 осіб, серед них активісти, представники Ужгородської міської ради, громадських організацій та ЗМІ.

Міський голова нагадав, що громадський бюджет в Ужгороді запроваджено минулого року. «Ініціатива мала відгук громади, подано кілька десятків проектів, більше половини з них під час голосування набрали значну підтримку мешканців міста і вже почалася їх реалізація», – наголосив Богдан Андріїв.

В’ячеслав Зубенко, генеральний директор ІБСЕД, розповів, що Ужгород – 37-ме місто, яке отримало електронну систему Громадський проект. «Система дасть можливість ще ширшого долучення громади до співпраці з владою, сприятиме зростанню кількості і якості проектів у рамках громадського бюджету», -- підкреслив В’ячеслав Зубенко.

Про можливості для громади із залучення бюджетних коштів на інфраструктурні проекти, роль у цьому громадських організацій говорили депутати Ужгородської міської ради Олександр Ігнат та Микола Сюсько.

Андрій Пелехатий, експерт «Інституту регіонального розвитку» (субгрантер проекту «ЗМФІ-ІІ») розповів, що незабаром в Ужгороді пройде серія тренінгів у ході яких мешканці міста познайомляться із кращими світовими практиками впровадження бюджету участі, дізнаються, як підготувати успішний проект та популяризувати власну ініціативу.