Новини

Впровадження бюджету участі у Кременчузі
15 Вересня 2017

11 вересня у м. Кременчук експерти громадської організації «НОВА Енергія» провели тренінг на тему «Громадський бюджет Кременчука 2017 року» за участю представників органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, ЗМІ, НУО та членів робочої групи з впровадження громадського бюджету.

На початку тренінгу виступив міський голова Кременчука Віталій Малецький, який підкреслив, що кременчуцька міська влада готова підтримувати співпрацю з громадою, допомагати їй впроваджувати свої ініціативи. Він наголосив, що міська влада має наміри щороку збільшувати міські видатки на   бюджет участі. Цього року ця сума становить 3 млн. грн., яка буде спрямована на впровадження проектів-переможців із 11 мікрорайонів Кременчука.

Експерти ГО «НОВА Енергія» розповіли присутнім, як готувати та подавати проекти Громадського бюджету, розробляти кошторис, голосувати та стежити за їх реалізацією. Голова ради ГО «НОВА енергія» Віталій Филенко відзначив високий рівень підготовки Громадського бюджету у Кременчуці, а також вагому підтримку громадських ініціатив кременчуцькою міською владою.

Цього року в рамках співпраці міської влади Кременчука з ІБСЕД Громадський бюджет Кременчука отримав е-платформу Громадський проект для автоматизації та прозорості всіх етапів його реалізації. Також місту було надано методичну та технічну підтримку, зокрема допомогу в розробці альтернативного Положення про громадський бюджет.

Про основні етапи впровадження Громадського бюджету, вимоги та обмеження щодо проектних пропозицій розповіли секретар робочої групи, депутат міської ради Микола Шевченко та член робочої групи Роман Каць, про альтернативні інструменти інформаційної кампанії Громадського бюджету Кременчука – представник ГО «Культурний діалог» Ірина Каць. 

Майстер-клас із заповнення проектної заявки для присутніх провів тренер ГО «НОВА Енергія» Іван Шкурат. Одною з тем стала е-платформа «Громадський проект», котра дозволяє кожному жителю міста брати участь в конкурсі онлайн. З особливостями її роботи  учасників ознайомив керівник субгранту ГО «НОВА Енергія» Сергій Омелічкін.