Новини

Світовий Банк ухвалив Концепцію партнерства з Україною на 2017-2021 рр
21 Червня 2017

Рада Виконавчих директорів Групи Світового Банку сьогодні ухвалила Концепцію партнерства з Україною на 2017-2021 рр., яка  підтримує зусилля країни на шляху досягнення стійкого економічного відновлення.

Нова Концепція партнерства зосереджена на забезпеченні ефективної роботи ринків, створенні відповідних умов для фіскальної та фінансової стабільності та поліпшенні надання послуг населенню. 

Концепція повністю відповідає стратегії розвитку України, передбаченої Програмою Уряду та Планом дій, прийнятим у квітні 2017 р., і базується на висновках та рекомендаціях нещодавньої системної діагностики країни, здійсненої Світовим банком.

“Сприяння сталому економічному відновленню, яке буде відчутним для всіх  українців, -- це мета нашої роботи з урядом. Це критично важливо для народу України, який пережив майже десятиліття стагнації і два роки економічної кризи”, - зазначає Сату Кахконен, директор Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови. -- “Виклики попереду величезні, тому досягнення відчутних результатів та поліпшення якості життя українців вимагатиме злагодженої роботи усіх сторін, які працюють у сфері розвитку, включно з урядом, громадянським суспільством та міжнародними партнерами України”.

Концепція партнерства, яка є спільною стратегією Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародної фінансової корпорації (МФК) та Багатостороннього агентства з гарантування інвестицій (БАГІ), — це результат розширених консультацій та обговорень з урядом України, бізнесом, науковцями та громадянським суспільством.

Основна увага МФК зосереджена на поліпшенні конкурентоспроможності українського бізнесу шляхом створення рівних умов та залучення додаткових приватних інвестицій для формування середовища, в якому процвітатимуть конкуренція, підприємництво та інновації.

“МФК поліпшуватиме бізнес-середовище України, корпоративне управління та залучатиме бізнес до інфраструктурних та енергетичних проектів”, -- зазначає Голова регіонального представництва МФК в Україні та Білорусі Джейсон Пелмар. -- “Ми прагнемо розширювати доступ бізнесу до фінансування та продовжувати роботу на розкриття агропромислового потенціалу України. Через залучення інвестицій приватного сектора МФК відіграватиме вирішальну роль у забезпеченні функціонування  українських ринків, таким чином продовжуючи боротьбу з бідністю ”.

Поточний портфель МБРР в Україні включає 8 проектів на загальну суму 2,25 млрд дол. США. Поточний портфель МФК становить 695 млн дол. США. Поточний портфель БАГІ нараховує 134 млн дол. США гарантій від політичних ризиків.