Новини

Сумчан навчали раціональному управлінню ресурсами
19 Червня 2017

15  червня у Сумах пройшов тренінг «Раціональне управління ресурсами видобувних регіонів Сумської області», організований експертами ГО «НОВА Енергія». Під час заходу представники органів місцевого самоврядування, громадськості, ініціативних груп та енергоменеджерів отримали  рекомендації щодо розробки планів підвищення енергоефективності для населених пунктів, ОТГ та районів.

Розпочався тренінг з виступу Валентини Пелих, заступника директора Департаменту екології та охорони природних ресурсів м. Суми, яка розповіла про видобувну галузь Сумської області.

Голова ради ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко розповів присутнім про механізми ІПВГ (Ініціативи прозорості видобувних галузей) для регулювання енергетичного сектору, міжнародні стандарти ефективного управління ресурсами видобувних регіонів та основи енергоаудиту. Експерт ГО «НОВА Енергія» Олександр Образков ознайомив присутніх з розробкою енергозберігаючих заходів та способами залучення коштів на їх впровадження. Олена Агапова, керівник субгранту ГО «НОВА Енергія», проінформувала учасників тренінгу про механізми залучення міжнародної технічної допомоги.

В групах представники органів місцевого самоврядування та громадськості навчилися розробляти енергоефективні заходи для об’єктів соціальної інфраструктури.