Новини

Про ІПВГ та сталий розвиток громад розповідали на Харківщині
17 Липня 2017

14 липня студенти старших курсів харківських вузів дізналися про основні результати впровадження ІПВГ на національному та регіональному рівнях, про роль відкритих даних у підвищенні енергоефективності та зміцненні фінансової незалежності територіальних громад.

Експерти ГО "НОВА Енергія" розповіли про історію розвитку та сучасний стан місцевого самоврядування та громадської активності регіону, методи ефективної взаємодії представників громадськості та влади, формування активної громадської позиції серед молоді.

Експерти також продемонстрували методики використання відкритих даних ІПВГ для проведення аналізу енергетичного сектору України та формування програм місцевого та регіонального розвитку, спрямованих на підвищення енергоефективності та зміцненні фінансової незалежності територіальних громад.

Також присутні отримали інформацію про зміст, цілі та інструменти ІПВГ. Учасники лекції дізналися, що ІПВГ є інструментом для отримання достовірної інформації про кошти, сплачені видобувними компаніями за експлуатацію надр, а також дозволяє контролювати уряд та бізнес щодо управління природними ресурсами.

Захід проведено за підтримки Харківської ОДА та Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Лекція підготовлена в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень.