Новини

ГО «НОВА Енергія» провела у Горішніх Плавнях заходи щодо Громадського бюджету
18 Жовтня 2017

12 жовтня у Горішніх Плавнях ГО «НОВА Енергія» провела заходи щодо впровадження механізму розподілу бюджетних коштів за участі громадськості для представників міської ради, Номінаційного комітету з питань впровадження бюджету участі, громадськості, ініціативних груп та ЗМІ.

В рамках заходів відбулися круглий стіл «Громадський проект м. Горішні Плавні» та тренінг «Електронна платформа для автоматизації процесів бюджету участі».

Круглий стіл щодо впровадження бюджету участі у Горішніх Плавнях розпочав свою роботу з вітального слова заступника міського голови Олександра Чуприни. Голова ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко розказав учасникам про запровадження бюджету участі в містах України за підтримки USAID проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження».

Сергій Омелічкін, експерт ГО «НОВА Енергія», розповів слухачам про особливості написання проектів, розробки кошторису та методів подачі громадських ініціатив, голосування та контролю за реалізацією проектів Громадського бюджету.

Після круглого столу відбувся тренінг з написання громадських проектів. Учасники отримали навички щодо можливостей користування е-платформою «Громадський проект» під час реалізації етапів подачі та голосування за міські ініціативи. Також експерти ГО «НОВА Енергія» провели майстер-клас щодо реєстрації особистого кабінету авторів проектів на е-платформі через систему BankID.