Новини

Експерти проекту MFSI-II працюють над покращенням прозорості публічних фінансів
12 Січня 2018

У грудні 2017 року відновила роботу міжвідомча робоча група з питань впровадження інтегрованої інформаційно-аналітичної системи "Прозорий бюджет" та офіційного веб-порталу публічних фінансів України "Є-data". До оновленого складу робочої групи включено екпертів проекту MFSI-II.

Експерти проекту MFSI-II прийняли активну участь у засіданнях робочої групи, які відбулися 4 та 14 грудня 2017 року. На засіданнях робочої групи були розглянуті питання впровадження модулю "OpenBudget". Зокрема, розглянуто ТЗ "OpenBudget", формат інформації, яка буде оприлюднюватись в рамках модулю тощо. Особлива увага була приділена необхідності окремого кейсу з ОТГ та забезпечення співставності їх звітів за попередні роки.

19 грудня 2017 року експерти проекту MFSI-II взяли участь у круглому столі «Performancedialogue», який проводили Міністерство фінансів України та проект E-Data. Під час заходу обговорювалися питання прозорості публічних фінансів в Україні та стратегії розвитку проекту Є-data, зокрема модулю OpenBudget, як складові реформи управління державними фінансами.

За запрошенням керівництва проекту «Є-data» експерт проекту MFSI-II виступила з  доповіддю «Набуття навичок, необхідних для забезпечення прозорості державних фінансів на рівні розпорядника бюджетних коштів», у якій висвітлила питання важливості тренінгів для покращення прозорості публічних фінансів.